flaggorna

Liksom övriga cyklar i BH Bikes Neo sortiment är Neo Nitro utrustad med RDS NEO teknik vilket innebär att den har ett löstagbart batteri integrerat i ramen, upp till 90 km räckvidd, har en tyst och kraftfull motor, pedalassistans och LCD-panel.

Men, Nitro är en lite speciell elcykel eftersom den ger assistans ända upp till 45 km/h. Den ser alltså ut som en cykel men är snabb som en moped.

Neo Nitro är utrustad med en 500 watts motor. Detta innebär att du kan nå 45 km i timmen med pedalassistans och 20 km i timmen med hjälp av boostknappen på styret, vilket särskiljer den från konventionell elektrisk cykelhjälp.

Ska man köra i 45 km/h på en cykel så är uppenbarligen allt förbättrat. Den har som vi redan nämnt en 500 watts motor i stället 250 watt som övriga modeller i NEO sortimentet. Ett 48V batteri ersätter 36 volts batteriet. Den har 5 nivåer av assistans och en LCD-skärm på styret med kilometerräknare.

Neo Nitro klassas som en moped klass II vilket innebär att man behöver godkänd hjälm och trafikförsäkring. Däremot slipper man registreringsskylt och fordonet får framföras på cykelbana.

Lika viktigt som den elektriska delen är naturligtvis cykeln som sådan som också förstärkts för din säkerhet, se tekniska specifikationer nedan.
Pris: 39 900 kr

Tekniska specifikationer

Teknologi Neo RDS Nitro
Batteri Samsung 432Wh (48/9Ah)
Motor Borstlös
Drivning Bakhjul
Display LCD Emotion borttagbar. Uppgraderbar till bluetooth för styrning via smartphone.
Körsträcka Upp til 90 km
Ram Neo Nitro H/S
Ramstorlekar Medium/49cm
Hjulstorlek 28"
Framgaffel Suntour NCX-DLO lite
Framnav Shimano
Växelreglage Shimano Deore
Bakväxel Shimano XT 10SP
Framväxel Shimano alivio 3SP
Vevparti Shimano deore
Kassett Shimano HG62 10SP (11-36T)
Bromsar Hydrauliska Tektro E-comp
Fälgar Alex DM18
Däck Switchable 40-622 marathon
Sadelstope Alloy 31.6 mm
Sadel Emotion perform
Styre Emotion light
Kedjeskydd Ja
Skärmar Ja
Pakethållare Ja
Lås Nej
Stöd Ja
Ringklocka Ja
Lyse Ja
Vikt 24.6 kg
Färger Mattsvart